Hogyan lehet megszabadulni a vörös szemektől

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

Számos oka van annak, hogy a szem fehérek vörösre válnak. Ha ez fájdalom nélkül történik, akkor ez gyakran nem súlyos. Gyakran megakadályozható vagy megkönnyíthető az otthoni gondozással.

A Red Eye egyéb kifejezései között szerepel a „Pink Eye” és a „Bloodshot Eyes”. Az irritáció, a vér a szemben vagy a gyulladt erek miatt a szem vörösnek tűnhet.

Az ok gyakran nem komoly, és az otthoni gyógyszerek megoldhatják a problémát. Időnként van egy komolyabb mögöttes állapot.

Egy szemmel, éles, fájó vagy lüktető fájdalommal, vagy olyan fájdalommal, amely a fényre reagálva rosszabbodik, sürgős orvosi segítségre van szüksége.

Az orvoshoz való további okok az, ha látás megváltozik, vagy vannak más tünetek. A figyelni kívánt tünetek közé tartozik a fejfájás, a fényérzékenység, a beteg érzés vagy a hányás.

Otthoni gyógymódok

Az októl függően a vörös szem gyakran otthon kezelhető.

Itt van néhány tipp.

Ha szemcseppeket tervez használni, beszéljen először egy egészségügyi szolgáltatóval, mivel néhány csepp növelheti a bőrpírot.

A vörös szemek kiindulása vagy romlásának megakadályozása:

Mi a Red Eye?

A vörös szem általában azt jelenti, hogy a szem fehérek vérképnek tűnnek. Ez történik az erek homereszelői változásai miatt, amelyek a szem elejét takaró membránt szolgáltatják.

A kötőhártya az a membrán, amely a szem elejét lefedi és a szemhéjakat vonja be. Ennek a membránnak az erei kitágulhatnak, és a szem vörösedülnek tűnik. Ezt általában a következők okozzák:

A ritkább problémák a szemét is okozhatják. Legyen piros, például a nyomás növekedése a szem belsejében.

A legtöbb esetben a kötőhártya -gyulladás.

kötőhártya -gyulladás (rózsaszín szem)

kötőhártya -gyulladás a szem felületének gyulladását jelenti, és számos különböző oka van.

Baktérium- vagy vírusos kötőhártya -gyulladás: Gyakran van egy kisülés. Ez a kisülés a baktériumokat érintő esetekben gyakran ragaszkodni fog. Megkönnyebbülhet a zárt szemhéjak vízzel vagy kompresszorral történő törlésével. Soha ne használja ugyanazt a tömörítést mindkét szemre.

Ha a tünetek még egy hét után vannak, orvoshoz kell fordulnia. Ha az ok baktérium, akkor szüksége lehet antibiotikum szemcseppekre.

Hideg vagy influenza: Ezek összekapcsolhatók a fertőző kötőhártya -gyulladással. Az ilyen típusú vörös szem általában gyorsan elterjed, hogy mindkét szemet befolyásolja.

Allergia: A szezonális allergia befolyásolhatja a szemét, például a pollenre vagy az állatokra.

Irritáció: Ez lehet:

A kötőhártya -gyulladás legtöbb esete orvosi segítség nélkül tisztul.

Az orvos antibakteriális szemcseppeket írhat fel, de ezek nem segítenek, ha az ok vírusos.

Az allergiák javulhatnak a drogokkal. Néhány antihisztamin tabletta és szemcsepp allergiákhoz nincs szükség orvos receptjére.

Egyéb okok és kezelések

Egyéb általános körülmények vörös szemet okozhatnak. A szem felülete nem mindig vörösre kerül, de a szélesebb szem területe vörösnek tűnhet.

A tünetek közé tartozik a viszketés, a vörösség, a pelyhelés és a szemhéj szélén. Ez a gyulladás általános formája, amely baktériumokból vagy a szemhéjak alatti mirigyekkel kapcsolatos problémákból származhat.

Szüksége lehet orvosi ellátásra a szövődmények megelőzéséhez.

Vörös dudor jelenik meg a szemhéjban, általában bakteriális fertőzés miatt. A stílusok néha kapcsolódnak a blepharitiszhez.

A meleg tömörítés napi három -négyszer alkalmazható egy hétig. Ez segít feloldani a szemhéj pórusait.

Ez egy dudor, amely hajlamos a szemhéj szélétől távolabb, mint egy stye. Nem a baktériumok, hanem a szemhéjban lévő mirigy okozta.

A kezelések és az otthoni gondozás hasonló a kötőhártya -gyulladáshoz, beleértve a meleg kompressziókat is.

A stílusokat vagy a chalazion -t nem szabad megnyomni. Lehet, hogy elmennek az otthoni kezelés után. Ha nem mennek el, akkor orvosi kezelésre, például antibiotikum kenőcsre vagy szteroid injekcióra lehet szükségük.

A szemszakértő műtétileg eltávolíthatja azokat a nagy dudorokat, amelyek nem gyógyulnak, vagy amelyek akadályozzák a látást.

Szubkonjunktivális vérzés

Ez egy törött véredényre utal, közvetlenül a szem felülete alatt. Ez egy ártalmatlan állapot, amely általában egy -két héten belül eltűnik.

A kis vérzés láthatóan élénkvörös a szem fehérén. Gyakran egyértelmű ok nélkül történik, de köhögés, vérbetegség vagy – ritkán – magas vérnyomás okozhat.

Száraz szem

Ezek vörös szemhez vezethetnek. Ez egy gyakori probléma, amely a szemből kevesebb könnyet okoz, vagy a vizes anyag nagyobb vesztesége. A mesterséges könnyek segíthetnek.

Ha a száraz szem a munkakörnyezethez vagy a számítógépes képernyőkhöz kapcsolódik, a változások is segíthetnek. Példák a védőpoharak poros környezetben történő használata vagy a képernyőn végzett munkából való szünet.

kontaktlencsék

Ezek vörös szemet okozhatnak, ha hosszú ideig viselnek. A viselői csökkenthetik a probléma elkerülése érdekében, hogy megmaradjanak. A mesterséges könnyek használata szintén segíthet.

Kémiai irritáció

Ha egy vegyi anyag a szemébe fröccsent, vagy ha a chili paprika kezelése után megérinti a szemét, azonnal öblítse le vízzel.

Fekete szem

Ha a vörös szem kíséri a trauma után a szem körüli véraláfutást, akkor egy jégcsomagot alkalmazzon egyszerre 15-20 percig, minden órában az első napon, az első naponként, A duzzanat csökkentése érdekében.

Ha a látást érinti, vagy ha a szemben van vér vagy fájdalom a mozgással, keresse meg az orvosot egyszerre.

Néhány komoly körülmény, amelyek a Red Eye -hez kapcsolódnak,

ritkábban lehet egy komolyabb alapvető probléma, amely orvosi ellátást igényel.

szaruhártya karcolás vagy kopás: A szem felületének károsodása nem önmagában komoly probléma, hanem orvosi ellátásra van szüksége a károk rosszabbodása és a fertőzés vagy fekély megelőzéséhez. Ha van valami a szemében, akkor az orvosnak el kell távolítania azt.

uveitis: A gyulladás befolyásolja a szem belsejét, és különösen azt a részt, amely a szem színét adja. Ez befolyásolhatja a látást. A szemszakértő gyógyszereket ír fel.

glaukóma: Ez a súlyos állapot károsíthatja a látóideget, és vakságot eredményez. Ennek oka a szem belsejében történő nyomás. A tünetek csak a későbbi szakaszokig jelentkezhetnek.

Ha vannak tünetek, magukban foglalhatják a vörösséget, a látásváltozásokat, a szemfájdalmat, a fejfájást, a hányingert és a hányást. A glaukóma speciális figyelmet igényel.

Ha a tünetek a következőket tartalmazzák, akkor orvoshoz kell fordulnia:

A mögöttes oknak kezelést igényelhet.

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzéssel rendelkeznek Irányelvek és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.