Mit kell tudni a barna vizeletről

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A barna vizeletnek számos lehetséges oka van, beleértve a kiszáradást és a májbetegséget. A barna vizeletkezelések az azt okozó állapottól függően változnak. Lehetséges, hogy olyan egyszerű, mint a vízzel való rehidráció vagy az antivirális gyógyszerek szedése.

A vesék kiszűrik a hulladéktermékeket a véráramból, és átadják azokat a húgycsőn. Ennek a hulladéknak a pontos tartalma, amelyet vizeletnek hívunk, az emésztés melléktermékeitől a hormonokig terjedhet.

A vizelet általában átlátszó sárga vagy sápadt. A vizelet összetételének kis változásai befolyásolhatják annak színét. Általában nem okozza az aggodalmat a vizelet megjelenésének kis változásainak látása.

Néha azonban a vizeletszín megváltoztatása azt jelezheti, hogy valami nincs rendben a testben. Minél sötétebb vagy több elszíneződött a vizelet, annál valószínűbb, hogy ez problémát jelent. Súlyosabb esetekben a vizelet elszíneződése más tüneteknél fordul elő.

Ez a cikk megvitatja a barna vizelet néhány lehetséges okát.

1. Dehidráció

Dehidráció akkor fordul elő, amikor a testnek nincs elegendő víz a megfelelő működéséhez.

Az ember sok okból kiszáradhat, ideértve a túlzott izzadást, a vizeletet és a nem elegendő folyadék ivását.

A sötétebb vagy barna vizelet a kiszáradás tünete. Valójában a kiszáradás a leggyakoribb oka a sötét vizelet előfordulásának, de általában könnyű kezelni.

A dehidráció kezelése magában foglalja az elveszett folyadékok és elektrolitok cseréjét, amelyet az emberek általában otthon tehetnek.

Enyhe esetekben ez ivóvízzel jár. Mérsékelt és súlyosabb esetekben orális rehidrációs oldatra lehet szükség. Ez egy tőzsdén kívüli ital, amely helyettesíti a folyadékokat és az elektrolitokat. Orális rehidrációs megoldások online megvásárolhatók.

Példák a Hydalalte -t, amely pezsgő tabletta formájában kapható, amelyet az emberek hozzáadhatnak egy üveg vagy üveg vízhez.

A kiszáradás legsúlyosabb eseteiben kórházi kezelésre lehet szükség. Ez magában foglalja egy intravénás (IV) csepp használatát az elveszett folyadékok helyettesítésére.

Ritka, hogy a kiszáradás tartós károkat okoz. A legtöbb esetben a rehidráció gyorsan enyhíti a tüneteket.

2. Élelmiszerek vagy gyógyszerek

Bizonyos élelmiszerek és gyógyszerek a vizelet színét megváltoztathatják. Lehet, hogy a vizelet sötétedhet és barna lesz.

A sötét vizeletet okozó ételek között szerepel: